Καναδάς

Golconda Travel Company σας προτείνει τις υπηρεσίες της για την έκδοση ΕΤΑ στον Καναδά.

Αναλαμβάνουμε:

  • την συμπλήρωση διάφορων εντύπων ;
  • την κατάθεση της αίτησης για την έκδοση ΕΤΑ.

Τι είναι η Ηλεκτρονική Άδεια Ταξιδίου (ETA)

Οι αλλοδαποί υπήκοοι που δεν χρειάζονται βίζα και οι οποίοι πετούν προς ή μέσω Καναδικού αεροδρομίου χρειάζονται μία Ηλεκτρονική Άδεια Ταξιδείου. Αντιθέτως, εκείνοι που εισέρχονται στον Καναδά μέσω ξηράς ή θαλάσσης δεν απαιτείται να έχουν ETA. Επιπλέον, κάποιοι υπήκοοι της αλλοδαπής που δεν χρειάζονται βίζα δεν απαιτείται να έχουν ETA, όπως οι πολίτες των Η.Π.Α. και οι ταξιδιώτες με έγκυρη Καναδική βίζα. Οι Καναδοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν διπλή υπηκοότητα, δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για ETA.
Η ETA ισχύει για έως και 5 έτη ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου σας (όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο). Αν βγάλετε καινούργιο διαβατήριο, πρέπει επίσης να κάνετε αίτηση και για καινούργια ETA. Με την ETA, κάποιος μπορεί να επισκεφθεί τον Καναδά όσο συχνά επιθυμεί για έως και 6 μήνες κάθε φορά.

Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση για ETA

Οι ταξιδιώτες από τις κάτωθι χώρες πρέπει να κάνουν αίτηση για ETA:
Ανδόρα, Αντίγκουα και Βερμούδες, Αυστραλία, Αυστρία, Μπαχάμες, Μπαρμπάδος, Βέλγιο, Βρετανοί πολίτες, Βρετανοί πολίτες προερχόμενοι από το Χονγκ Κονγκ – British Nationals -, Βρετανοί πολίτες από τέως Βρετανικές κτήσεις -British Overseas Citizens- (αποδεκτοί εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο), Βρετανοί πολίτες από Βρετανικές κτήσεις με υπηκοότητα εκ γενετής, καταγωγής, πολιτογράφησης ή εγγραφής σε κάποια εκ των ακόλουθων Βρετανικών κτήσεων: Ανγκουίλα, Βερμούδες, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Νήσοι Καϊμάν, Νήσοι Φόκλαντ (Μαλβίνες), Γιβραλτάρ, Μονσεράτ, Νήσοι Πίτκαιρν, Αγία Ελένη, Νήσοι Τερκς και Κέικος. Βρετανοί Υπήκοοι με δικαίωμα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μπρουνέι Νταρουσσαλάμ, Χιλή, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ειδική Διοικητική Περιφέρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χονγκ Κονγκ, πρέπει να έχουν διαβατήριο που έχει εκδοθεί από την Ειδική Διοικητική Περιφέρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, πρέπει να έχουν διαβατήριο Ισραηλινού πολίτη, Ιταλία, Ιαπωνία, Δημοκρατία της Κορέας, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Παπούα Νέα Γουινέα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σαμόα, Άγιος Μαρίνος, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νήσοι Σολομώντος, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταιβάν, πρέπει να έχουν κανονικό διαβατήριο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν και περιλαμβάνει τον προσωπικό αριθμό ταυτοποίησης, Ηνωμένες Πολιτείες, νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι της Πόλεως του Βατικανού, πρέπει να έχουν διαβατήριο ή ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδόθηκαν από το Βατικανό.

Προϋποθέσεις εισόδου στον Καναδά

  • Όσοι ταξιδεύουν στον Καναδά πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Να έχετε κάποιο έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως το διαβατήριο.
  • Να είστε υγιείς.
  • Να μην έχετε καταδικαστεί για ποινικό ή σχετικό με μετανάστευση αδίκημα.
  • Να πείσετε τον αρμόδιο υπάλληλο μετανάστευσης ότι υπάρχουν δεσμοί – όπως εργασία, σπίτι, οικονομικά στοιχεία ή οικογένεια – που θα σας οδηγήσουν πίσω στην πατρίδα σας.
  • Να πείσετε τον αρμόδιο υπάλληλο μετανάστευσης ότι θα εγκαταλείψετε τον Καναδά στο τέλος της επίσκεψής σας.
  • Να έχετε αρκετά χρήματα για την παραμονή σας (το ποσό των χρημάτων που θα χρειαστείτε μπορεί να εξαρτάται από τη διάρκεια της παραμονής σας, και από το αν διαμένετε σε ξενοδοχείο ή σε φίλους ή συγγενείς).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το έμπειρo προσωπικό μας.