5 αεροπορικές εταιρίες επαναφέρουν πτήσεις προς Ελλάδα το Μάιο και τον Ιούνιο

Αποκαθίστανται σταδιακά ορισμένα δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών στην Ευρώπη, με άλλες πέντε επιπλέον αεροπορικές εταιρίες να ανακοινώνουν την έναρξη πτήσεων για Ελλάδα είτε μέσα στο Μάιο είτε στις αρχές Ιουνίου.

Η επαναφορά των πτήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με την εξέλιξη των ταξιδιωτικών κανονισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Bulgaria Air το Μάιο αποκαθιστά επιλεγμένο αριθμό ευρωπαϊκών δρομολογίων, σε προορισμούς όπως στο Ην. Βασίλειο, την Ιταλία και την Κύπρο. Για την εβδομάδα από τις 10 Μαϊου του 2020, ο αερομεταφορέας προγραμματίζει 37 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από τη Σόφια, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Σόφια-Αθήνα με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα.

Η KLM προτίθεται να ξεκινήσει και πάλι 16 δρομολόγια, εξυπηρετώντας συνολικά 47, με 334 εβδομαδιαίες πτήσεις τον Ιούνιο. Μεταξύ άλλων, «ανοίγει» από την 1η Ιουνίου το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Αθήνα, με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα και με αεροσκάφος 737-700.

Η Eurowings σταδιακά επαναφέρει επιλεγμένες συνδέσεις την εβδομάδα που ξεκινά στις 24 Μαϊου. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι Κολωνία – Καβάλα, από τις 23 Μαϊου, 2 φορές την εβδομάδα, Ντίσελντορφ – Ηράκλειο, από τις 23 Μαϊου, 1 φορά την εβδομάδα και Ντίσεντορφ – Θεσσαλονίκη, από τις 19 Μαϊου, 2 φορές την εβδομάδα.

Η Lufthansa εισάγει από το δεύτερο μισό του Μαϊου επιλεγμένα δρομολόγια της Ευρώπης, προσφέροντας συνολικά 34. Από τις 18 Μαϊου θα εκτελείται, μεταξύ άλλων, το δρομολόγιο Φρανκφούρτη – Αθήνα, με συχνότητα 7 φορές την εβδομάδα.

Λίγο αργότερα, στις 19 Ιουνίου, η British Airways, θα προσφέρει τη σύνδεση Λονδίνο (Χίθροου) – Αθήνα, με συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα. Η εταιρία σκοπεύει να επαναφέρει πτήσεις, προσφέροντας 316 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις τον Ιούνιο.

 

Πηγή: www.tornosnews.gr


«