Χάος στο αεροδρόμιο Μακεδονία – Ακυρώνονται πτήσεις λόγω κακοκαιρίας

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες – Αδύνατον να προσγειωθούν τα αεροπλάνα, φεύγουν για Βουλγαρία, Σκόπια ή Ρουμανία

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν καθώς λόγω της εξαιρετικά χαμηλής νέφωσης τα αεροπλάνα ήταν αδύνατον να απογειωθούν.

Ο πίνακας δρομολογίων έγινε… κατακόκκινος από τις ακυρώσεις, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν ένα σημείο στο αεροδρόμιο για να σταθούν.

Ως τώρα εκατοντάδες επιβάτες έχουν προσγειωθεί στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας ή στο αεροδρόμιο των Σκοπίων και ενημερώθηκαν ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με… λεωφορεία!

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το «Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων. Οι επιβάτες πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.

πηγή: www.newsbomb.gr


«