Άγιοι Τόποι 16/01-21/01, 6 ημ.


Eκδρομή στα Πανάγια Αγιοταφικά Προσκυνήματα για την Εορτή των Θεοφανείων.

Άγιοι Τόποι:

Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία.  Από τους πρώτους χρόνους του Χριστιανισμού άρχισαν να συρρέουν στους Αγίους Τόπους ευλαβείς προσκυνητές.  Κατά συνέπεια, σιγά σιγά άρχισαν να καθιερώνονται τα προσκυνήματα. Ακόμα και μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες εξακολουθούσαν ακώλυτες οι αποδημίες των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους.

Στα ταξίδια με τον τίτλο «Άγιοι Τόποι» επισκεπτόμαστε τα μέρη που σχετίζονται με την ζωή, την διδασκαλία, τα θαύματα, το πάθος και την ανάσταση του Χριστού. Ταυτόχρονα τα ίδια μέρη σχετίζονται με τους προπάτορες του Χριστού της Παλαιάς Διαθήκης. Οι Άγιοι Τόποι συνδέονται επίσης και με την ίδρυση της πρώτης αποστολικής και μαρτυρικής εκκλησίας. Σε αυτά τα μέρη ήρθε η Αγία Ελένη το 33ο μ.Χ. ως προσκυνήτρια και ίδρυσε εκατοντάδες ναούς και μονές. ‘Έκτοτε καθιερώθηκαν στην παγκόσμια συνείδηση ως οι Άγιοι Τόποι. Από τότε και ως σήμερα η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει στην φύλαξη και διακονίας της τα περισσότερα και σημαντικότερα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και την Ιερουσαλήμ.

1η Ημέρα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, Θεσσαλονίκη – Αθήνα – πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 13.00 Παράδοση αποσκευών και  πτήση με την Α3 7115 στις  15.00 προς Αθήνα , άφιξη στην Αθήνα στις 16.00.  
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο γκισέ  της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 15.00. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 926 από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00, άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 19.00.   Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την    διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, Ναός Της Αναστάσεως /Πανάγιος Τάφος – Πατριαρχείο – Οδός του Μαρτυρίου – Γεθσημανή

Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και στο Πατριαρχείο θα συναντηθούμε με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο τον Γ. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε  την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.  Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.    Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, Βηθανία – Ιεριχώ – Ιορδάνης Ποταμός – Μεγάλος Αγιασμός

Την Παραμονή της εορτής, αναχωρούμε προς τον Ιορδάνη ποταμό,  καθ οδόν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδελφών του Λαζάρου και την Ιερά Μονή των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών.  Μετάβαση στον Ιορδάνη Ποταμό και στο πραγματικό σημείο όπου έγινε η βάπτιση του Χριστού από τον Τίμιο Πρόδρομο και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε προσφάτως πλήρως εκ των φθορών.  Ακολούθως θα πορευθούμε «εν πομπή», όπου στον Ιορδάνη ποταμό  θα τελεσθεί  ὁ Εσπερινός και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Αγιασμοῦ των Φώτων. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, όπου ασκήτεψε ο  Άγιος. Επίσης εδώ θα επισκεφθούμε το σπήλαιο με την εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης.  Θα συνεχίσουμε με το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα ημέρες και νύχτες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€). Η τελευταία επίσκεψη μας θα είναι στην Μονή του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου βρίσκεται ο κορμός της Συκομωρέας όπου ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, Ναός Αναστάσεως – Οδός Μαρτυρίου – Σιών – Βηθλεέμ

Αναχώρηση για το Ναό της Αναστάσεως και παρακολούθηση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας για την εορτή των Θεοφανείων. Ακολούθως θα επισκεφτούμε το σημερινό  ‘Υπερώον’, κτισμένο πάνω στην οικία στην οποία έγιναν τα θαυμαστά γεγονότα του Μυστικού Δείπνου, της Ψηλάφησης του Θωμά και της Επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής. Θα συνεχίσουμε με τον τάφο του Προπάτορα Προφητάνακτος Δαβίδ, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Θα ολοκληρώσουμε της επίσκεψη μας στην Σιών, με το σημείο όπου έγινε η Κοίμηση της Θεοτόκου.  Συνεχίζουμε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου κατά την παράδοση φυτεύτηκε από τον Δίκαιο Λωτ,  το τρισύνθετο δέντρο από το οποίο έγινε το Τίμιο Ξύλο και στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Αναχώρηση για   Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 Βηθλεέμ – Άγιος Θεοδόσιος – Άγιος Σάββας – Όρος Ελαιών – Ποιμένες – Σαμάρεια

Αναχώρηση για το Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για εκκλησιασμό.  Ξενάγηση στο Ναό και προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως,  καθώς και στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων και επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αγίου Ιερώνυμου. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην ασκητική Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, καθώς και την Ιερά Μονή των Ποιμένων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην κορυφή του Όρους των Ελαιών. Εκεί θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίων Ανδρών, όπου θα προσκυνήσουμε στο σημείο όπου έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Θα περάσουμε από το σημείο όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου (σήμερα μουσουλμανικό τέμενος) και θα καταλήξουμε στην τοποθεσία «πανόραμα», όπου θα δούμε πανοραμικά όλη την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Σαμάρειας, το αντίπαλο πολιτικό και θρησκευτικό δέος της Ιουδαίας κατά την βιβλική εποχή. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Φρεάτος του Ιακώβ, όπου βρίσκεται το ομώνυμο πηγάδι στο οποίο συνομίλησε ο Χριστός με την Σαμαρείτιδα (Αγ. Φωτεινή), αλλά και το σκήνωμα του νεομάρτυρα Άγιου Φιλούμενου.Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, Ιερουσαλήμ – Τελ Αβίβ – επιστροφή

Αφύπνιση πολύ νωρίς το πρωί, αναχώρηση στις 02.00 πρωινή  ώρα  για το αεροδρόμιο.  Πτήση για Αθήνα στις 05.40  άφιξη στις 07.40. Πτήση για Θεσσαλονίκη στις 10.00, άφιξη στις 10.55. 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Με αναχώρηση από την Αθήνα: €650
Με αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη: €670
Μονόκλινο: + €130
Φιλοδώρημα: €10 για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια  με την Aegean, με χειραποσκευή 23 κιλά και 10 κιλά χειραποσκευή
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο   4 αστέρων /Shepherds House / στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ (απέναντι από την Ιερά Μονή των Ποιμένων).
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με τοπικά αυτοκίνητα.
 • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις από τοπικό ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14

Σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το Προσκυνηματικό ταξίδι.

 


« | »

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/golconda/public_html/gr/wp-includes/functions.php on line 3778