Άγιοι Τόποι 23/09-30/09, 8 ημ.


Εκδρομή στους Άγιους Τόπους “Για την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού”

Άγιοι Τόποι:
Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία. Από τους πρώτους χρόνους του Χριστιανισμού άρχισαν να συρρέουν στους Αγίους Τόπους ευλαβείς προσκυνητές. Κατά συνέπεια, σιγά σιγά άρχισαν να καθιερώνονται τα προσκυνήματα. Ακόμα και μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες εξακολουθούσαν ακώλυτες οι αποδημίες των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους.
Στα ταξίδια με τον τίτλο «Άγιοι Τόποι» επισκεπτόμαστε τα μέρη που σχετίζονται με την ζωή, την διδασκαλία, τα θαύματα, το πάθος και την ανάσταση του Χριστού. Ταυτόχρονα τα ίδια μέρη σχετίζονται με τους προπάτορες του Χριστού της Παλαιάς Διαθήκης. Οι Άγιοι Τόποι συνδέονται επίσης και με την ίδρυση της πρώτης αποστολικής και μαρτυρικής εκκλησίας. Σε αυτά τα μέρη ήρθε η Αγία Ελένη το 33ο μ.Χ. ως προσκυνήτρια και ίδρυσε εκατοντάδες ναούς και μονές. ‘Έκτοτε καθιερώθηκαν στην παγκόσμια συνείδηση ως οι Άγιοι Τόποι. Από τότε και ως σήμερα η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει στην φύλαξη και διακονίας της τα περισσότερα και σημαντικότερα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και την Ιερουσαλήμ.

1η Hμέρα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, Θεσσαλονίκη – Αθήνα – πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στις 10.00 στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στην Πύλη Α. Πτήση προς Αθήνα στις 11.35 με άφιξη στις 12.25.
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συγκέντρωση στις 15.00 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στο γκισέ της Aegean στην πύλη 4, check in. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30, με άφιξη στις 18.30 στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ Μπεν Γκουριόν. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Κατά την διαδρομή μας θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, Γεθσημανή – Οδός του Μαρτυρίου – Πανάγιος Τάφος

Πρωινό. Μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το Θεοπατορικό Μνήμα της Παναγίας μας και θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στην Ι. Μ. της Αγίας Άννας, τον τόπο γεννήσεως της Παναγίας μας και συνεχίζουμε για την Προβατική κολυμπήθρα και για το Λιθόστρωτο. Άφιξη και προσκύνημα στο Πραιτώριο, φυλακή του Χριστού και συνεχίζουμε με την Οδό του Μαρτυρίου, στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά. Άφιξη στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε στην Αποκαθήλωση, στον Γολγοθά, στον Πανάγιο Τάφο, αλλά και στο σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, στο παρεκκλήσιο του Ακανθίνου Στεφάνου και στου Αγ. Λογγίνου, καθώς και σε άλλα προσκυνήματα εντός του Ναού της Αναστάσεως. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, Τιβεριάδα-Γαλιλαία

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ και προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στην λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 Άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.00 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Α. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, Ιερουσαλήμ/Πανηγυρικός Εσπερινός

Πρωινό. Μετάβαση στο όρος των Ελαιών, όπου η Ανάληψη του Κυρίου μας και η Μικρή Γαλιλαία. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στο κατά Μόνας, όπου ο τάφος του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου. Θα ολοκληρώσουμε το σημερινό μας προσκύνημα με το όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Επίσης θα δούμε και τον τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και τον τόπο, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου). Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, Εορτή του Τιμίου Σταυρού

Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας και παρακολούθηση της Λιτανείας του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο και θα προσκυνήσουμε ευλαβικά. Ακολουθούμε την πομπή για την μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα μας δεχθεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των Ιεροσολύμων. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο και την πτέρυγα όπου φυλάσσονται τα χειρόγραφα της Νεκράς θαλάσσης ή μετάβαση στον λόφο του Ναού, καθώς και στο εναπομείναν από τον Ναό του Σολομώντος, Τείχος των Δακρύων. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, Ιεριχώ – Ιορδάνης Ποταμός

Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευσε ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, Βηθλεέμ – Ιερουσαλήμ

Πρωινή μετάβαση στην Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Μετάβαση στο σπήλαιο του Αγ. Ιερωνύμου. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Μεταφορά στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και αργά το απόγευμα μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, Ιερουσαλήμ – Σαμάρεια – Γιάφα – Τελ Αβίβ – πτήση επιστροφής

Εκκλησιασμός στον Πανάγιο Τάφο. Αναχώρηση για την Σαμάρεια, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Γιάφα, την αρχαία Ιόππη, όπου το Μοναστηριακό συγκρότημα των Αρχαγγέλων και όσο μας το επιτρέψει ο χρόνος μας, θα κάνουμε μία βόλτα για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ.
Πτήση επιστροφής Τελ Αβίβ – Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στην Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.55.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Με αναχώρηση από την Αθήνα: €740
Με αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη: €760
Μονόκλινο: + €150
Φιλοδώρημα: €10 για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
 • Μία χειραποσκευή το άτομο μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Σημειώσεις:

Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το Προσκυνηματικό ταξίδι.

 


« | »