Άγιοι Τόποι 17/08-24/08, 8 ημ.


“Για την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο όρος Θαβώρ”

Άγιοι Τόποι:
Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία. Από τους πρώτους χρόνους του Χριστιανισμού άρχισαν να συρρέουν στους Αγίους Τόπους ευλαβείς προσκυνητές. Κατά συνέπεια, σιγά σιγά άρχισαν να καθιερώνονται τα προσκυνήματα. Ακόμα και μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες εξακολουθούσαν ακώλυτες οι αποδημίες των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους.
Στα ταξίδια με τον τίτλο «Άγιοι Τόποι» επισκεπτόμαστε τα μέρη που σχετίζονται με την ζωή, την διδασκαλία, τα θαύματα, το πάθος και την ανάσταση του Χριστού. Ταυτόχρονα τα ίδια μέρη σχετίζονται με τους προπάτορες του Χριστού της Παλαιάς Διαθήκης. Οι Άγιοι Τόποι συνδέονται επίσης και με την ίδρυση της πρώτης αποστολικής και μαρτυρικής εκκλησίας. Σε αυτά τα μέρη ήρθε η Αγία Ελένη το 33ο μ.Χ. ως προσκυνήτρια και ίδρυσε εκατοντάδες ναούς και μονές. ‘Έκτοτε καθιερώθηκαν στην παγκόσμια συνείδηση ως οι Άγιοι Τόποι. Από τότε και ως σήμερα η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει στην φύλαξη και διακονίας της τα περισσότερα και σημαντικότερα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και την Ιερουσαλήμ.

1η Ημέρα, Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, Θεσσαλονίκη – Αθήνα – πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 19.30 πτήση προς Αθήνα στις 20.55, άφιξη στις 21.45. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 23.55. Άφιξη στο Ισραήλ στις 02.00.
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στην Πύλη 4, στις 22.00. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 23.55. Άφιξη στις 02.00. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ξεκούραση.

2η Ημέρα, Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, Τιβεριάδα – Θαβώρ (Αγία Νεφέλη)

Αγρυπνία στο Όρος Θαβώρ για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Μετά από το πρωινό μας, αναχωρούμε στις 11.00, για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως, προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Αργά το απόγευμα στις 19.00μμ περίπου θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ για τον Πανηγυρικό Εσπερινό, μετά το τέλος του οποίου θα ακολουθήσει μικρή ανάπαυση στους χώρους της Ιεράς Μονής και ελαφρύ δείπνο, προσφερόμενο από την Ιερά Μονή. Στις 22.30 περίπου έναρξη της μεταμεσονύχτιας Θείας Ακολουθίας για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Θαύμα της Αγίας Νεφέλης), η οποία θα ολοκληρωθεί περίπου στις 03.00 πρωινή ώρα.
Σημείωση: να πάρετε μαζί σας, ότι νομίζετε ότι θα σας χρειασθεί για την αγρυπνία η οποία θα γίνει στην αυλή του Ναού.

3η Ημέρα, Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, Θαβώρ – Βηθλεέμ

Πολύ νωρίς το πρωί, κατάβαση από το Όρος Θαβώρ με τοπικά ταξί, αναχώρηση με το πούλμαν για το ξενοδοχείο μας, πρωινό και ξεκούραση. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική ου Ιουστινιανού όπου το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας, καθώς και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη, Νηπίων. Ακολούθως μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και από εκεί με τοπικά ταξί θα μεταβούμε στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, Ιερουσαλήμ

Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Μετάβαση στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου / στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμπήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε το Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα, Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, Ιερουσαλήμ, Σιών, Όρος Ελαιών, Σαμάρεια

Πρωινό. Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ θα μεταβούμε στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων από όπου θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυτος Αγ. Φιλουμένου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή (εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, Ιεριχώ – Ιορδάνης – Βηθανία

Πρωινή αναχώρηση για την Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και ο Τάφος του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα, Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, Γεθσημανή (Θεία Λειτουργία και παράκληση) – Ιερουσαλήμ

Αναχώρηση για το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα στη Γεσθημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και την παράκληση στην Παναγία μας. Στην παλιά πόλη θα επισκεφθούμε την Πατριαρχική Ιερά Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας καθώς και Ι. Μονές της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, τον Τίμιο Πρόδρομο, τη Μεγάλη Παναγία, τους Αγίους Θεοδώρους, την Παναγία Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.α. Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο, χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο. Όσοι επιθυμούν, θα μεταβούν με τον αρχηγό στο Όρος του Ναού, όπου ήταν κτισμένος ο Ναός του Σολωμόντος, ενώ σήμερα υπάρχουν τα μουσουλμανικά τεμένη (εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Εδώ θα δούμε και το Τείχος των Δακρύων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα, Παρασκευή 24 Αυγούστου 2017 Πανάγιος Τάφος – Τελ Αβίβ – Λήδα – Ιόππη / πτήση επιστροφής

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Μετάβαση στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην κρύπτη της ομώνυμης Ιεράς Μονής. Αναχώρηση για την Γιάφα – (αρχαία ελληνική πόλη της Ιόππης), δίπλα στο Τελ Αβίβ. Εδώ θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε την ωραία παλιά πόλη.
Μετάβαση στο αεροδρόμιο, διαδικασίες αεροδρομίου – πτήση επιστροφής
Πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στη Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 και συνεχίζουμε για την πόλη του Θερμαϊκού στις 24.00.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ:
Με αναχώρηση από την Αθήνα: €760
Με αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη: €780
Μονόκλινο: + €150
Φιλοδώρημα: €10 για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 • Ασφάλεια Aστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Σημειώσεις:

Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το Προσκυνηματικό ταξίδι.

 


« | »